«Ikke kast den gamle sykkelen din!»

Barn på sykkel

Vi kaster for mye. Det vil vi gjøre noe med.

Det meste kan fikses

La oss si at du har en sykkel som har blitt stående ute år etter år. Du har kanskje glemt den, kanskje vegret deg for å kaste den, eller så orker du ikke å stresse med å få solgt / gitt den bort. Sykkelbruket ønsker da å komme i kontakt med deg. Vi har som mål å reparere gamle sykler som ellers ikke ville blitt brukt.

Det du ser på som søppel og kanskje utdatert, ser vi på som noe nyttig for andre. Din gamle sykkel kan bli noens «nye» sykkel, eller første sykkel. De siste årene har prisen på sykler steget. For mange familier kan det å kjøpe ny sykkel til et barn være en belastning.

Hadde det ikke da vært kjekt med en bedrift som spesialiserte seg på å gjenbruke gamle slitne sykler?

Det er dit vi skal.

«Følelsen av å ta i bruk en ny sykkel»

Hvis du tråler deg gjennom finn dag etter dag uten å finne «akkurat den sykkelen» sønnen eller datteren din kunne blitt glad for å få, har du garantert sett hvor mye forskjellig som ligger ute til salgs. Mange av disse syklene kommer med en rekke mangler som kan sette barnets sikkerhet i fare.

Det kan være bremser som er defekte, gir som er bøyd, sykkelstyre som ikke sitter godt nok fast, eller rustne slitte kjeder. Vi i Sykkelbruket ønsker at alle skal få muligheten til å oppleve hvor deilige den følelsene av å ta i bruk en ny sykkel er.

Selv om syklene vi ønsker å pusse opp og selge er gamle, vil vi gi dem masse kjærlighet og gjøre de trafikksikre og «freshe».

Bilde av Markus Spiske fra Pexels

Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.

John F. Kennedy

Slik gjør vi det

Det første steget er å se hva sykkelen trenger. Ofte vil et nytt kjede, nye bremseklosser, eller et nytt hjul fikse «biffen». Men av og til er det mye mer som må til for at en sykkel skal fungere optimalt.

Vi vil se over hele sykkelen, del for del. Der det er rom for det vil vi også se på muligheten for en omlakkering, der den gamle sykkelens lakk vil bli strippet helt ned til råmeterialet.

Høres det omfattende ut? Ja, det er det. Men resultatet vil bli en flunkende ny sykkel. Ønsket er å bruke så mange av de originale delene som mulig. Med grundig rens og avfetting vil de fleste gamle deler kunne bli brukt om igjen, og kanskje vil akkurat du kjøpe en oppusset gjenbrukssykkel.