Animasjon om kommunikasjon tar av på nett

Skjermbilde fra filmen Slapp av – det ække vondt av Kjersti Riise Skallerud

Sykepleier Kjersti Riise Skallerud ble nesten koko av å sitte å flytte dukker millimeter for millimeter, men nå har mange tusen reflektert over hvordan vi kommuniserer med barn. 

– Jeg håper at filmen kan være en morsom inngang til en diskusjon og hvordan man kommuniserer de medisinske og livsviktige budskapene til barn, forteller Kjersti Riise Skallerud.

Barn er forskjellige

Hun har ingen fasitsvar på hvordan man skal kommunisere med barn, men tror det er lurt å tenke over hvem man snakker med.

– Noen er nesten voksne, eller ser voksne ut, men har et barnlig sinn, andre er så små at de knapt har ord selv. Barn er jo like forskjellige som oss voksne, så å tilpasse kommunikasjonen til mer enn alder tror jeg kan være et godt utgangspunkt.

Overveldende respons 

Filmen har nå mange tusen visninger.

– Responsen har vært overveldende! Filmen er laget med stop motion animasjon, og da jeg i våres satt i studio og flyttet dukken et par mm for hvert bilde jeg tok for å skape bildesekvensen som tilslutt blir en film, blir man jo litt koko. Da jeg så la filmen ut på Facebook, fikk den plutselig et liv for seg selv; den har blitt delt flere titalls ganger, har nesten 4400 visninger.

Denne saken er en kortversjon av en artikkel vi levert til magasinet doktorinord.no. Les hele saken, med ekspertkommentarer fra kommunikasjonslegen Bård Fossli Jensen der!


Legg inn en kommentar