Gullkorn fra Kong Harald V

Bilde av Kong Harald og Jarle Aarbakke

 

For å være helt ærlig. Kongen har vært konge. Her er noen av hans beste sitater.

Jeg tror den viktigste livsoppgaven vi alle har fått, er å bli det beste av oss selv – uansett hvor vanskelig livet kan være.
– Nyttårstalen 2012

Det sies at visdom kommer med alderen. Min erfaring er at alderen ofte kan komme helt alene også!
– Den årlige middag for Stortinget, 23. oktober 2008).

Tiden vi tilbringer sammen er den mest dyrebare vi har.
– Nyttårsatalen 2012

Vi bør være forsiktige med å la oss blende av posisjoner. Det er mennesket som fyller rollen det kommer an på.
– Nyttårstalen 2012

Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting.
– Slottsparkfest i september 2016.

Det som på overflaten kan se ut som religionskonflikt, tror jeg ofte dypest sett handler om hvilken evne man har til å tolerere forskjeller.
– Nyttårstalen 2012
«Møtene med folket er noe av det beste ved å være konge».
– Intervju med TV 2, januar 2001).

Når vi synger «Ja vi elsker dette landet», skal vi huske på at vi også synger om hverandre. For det er vi som utgjør landet.
– Fra H.M. Kongens tale under Kongeparets hagefest i Slottsparken 1. september 2016.

«Å møte en annen med respekt, er å lytte til en tanke og ta imot et hjerte – og trå varsomt i ukjent terreng». (Nyttårstalen 31. desember 2006).

«Min erfaring er at vi sjelden angrer på det vi må presse oss litt for å tørre. Det er ofte det vi ikke gjorde, vi angrer på». (Nyttårstalen 31. desember 2010).

«Det sies at vi alle blir født som originaler. Lever vi lenge nok, er det imidlertid en viss fare for at vi dør som kopier». (Nyttårstalen 31. desember 1996).

«Jeg tror ingen kan leve et helt liv uten kjærlighet». (Nyttårstalen 31. desember 2013).

«Vi kan vel konstatere at Norge og Danmark er som et gammelt ektepar. Vi krangler litt av og til, men stort sett er vi forbløffende samkjørte». (Tale ved lunsj på Fredensborg slott på Sjælland i Danmark, 7. november 2005).

«Fotball er en nasjonalsport i begge våre land, selv om vi ikke kan vise til de samme resultater som dere». (Tale ved gallamiddagen i anledning statsbesøket fra Spania, 6. juni 2006).

«Det krever sterk rygg å gå med verdighet gjennom krenkelser. Jeg skulle ønske vi sluttet å bruke betegnelsen «samfunnets svakeste». I realiteten er noen av dem de sterkeste blant oss». (Nyttårstalen 31. desember 2008).

«Én lærdom jeg tror vi kan sitte igjen med, er at livet ikke trenger å være fullkomment. Det alminnelige og gjennomsnittlige er ofte bra nok. Ingen har rett til å kreve at en alltid er perfekt, ikke engang en selv». (Nyttårstalen 31. desember 2000).

«Jeg tenkte jeg ville starte kveldens tale med å lese opp den del av trontalen som jeg kom i skade for å hoppe over ved Stortingets åpning. Men etter som dere allerede har gjennomført trontaledebatten, er det vel kanskje litt for sent å ta opp den tråden». (Tale ved den årlige middag for Stortinget, 25. oktober 2007).

«Hvis helsa holder, – og dere sørger for å bli gjenvalgt, – er det kanskje derfor en viss mulighet for at vi treffes igjen». (Tale på Ordførerkonferansen i Oslo, 17. april 2008).

«Ingen vet hvordan det ser ut ved neste årsskifte. Når alt kommer til alt er dagen i dag det eneste vi kan være sikre på». (Nyttårstalen 31. desember 1995).

Kilder


Legg inn en kommentar