Slik skaffer du deg et domene


Vil du ha nettside, så trenger du et domenenavn slik at folk finner siden. Slik gjør du det.

Du kan gjerne kjøpe nettsteder hos et firma, men sørg alltid for at domenet blir registrert i ditt navn, eller firmaets navn. Det er viktig at du har kontroll over domenet.

Velge domenenavn

Å skaffe seg et domenet er ikke vanskelig. Det eneste som er vanskelig er å finne et godt navn. Mange gode og korte domenenavn er allerede tatt.

Det finnes to hovedtyper toppdomener på verdensbasis; nasjonale toppdomener (landkoder), som .no og .se, og generiske toppdomener, som .com, og .org.

For norske bedrifter er det ofte best å skaffe seg et .no-domene, altså et norsk domene slik som les.losol.no. Dersom du har internasjonale ambisjoner, kan det være lurt å kjøpe et internasjonalt domene i tillegg. Det finnes også en rekkke andre internasjonale toppdomener, som .info, .con eller .org.

Kjøpe domenet

Vi i losol bruker Evrys Cloudservices til å administrere domener. Du kan enkelt bestille domenet på bestillingssiden deres. Evry tilbyr raske servere, men et litt foreldet administrasjonsgrensesnitt.

Et annet alternativ er domeneshop.no. De har et noe bedre adminstrasjonsgrensesnitt, og lar deg også søke opp for å finne ut om domenet er ledig.

 


Legg inn en kommentar