7 tips for flere motiver

Gutt med kamera ser etter motiver å fotografere.

Skal man fotografere så trenger man motiver. Men hvordan finner man dem?

Her er 7 gode regler for å finne bedre motiver.

1. Ha med kameraet! Og mobilen.

Kan høres opplagt ut, men likefullt obligatorisk. Derfor er det ikke sikkert at det beste kameraet for deg er en svær speilrefleks, kanskje trenger du mer et kamera som går i lommen. Og skulle du se et motiv, uten kamera, ja så er jo mobilkameraene blitt veldig mye bedre.

2. Gå saktere

Når du er ute for å fotografere, så må du gå sakte. Skikkelig sakte. Prøv å se mest mulig, og studer omgivelsene. Ikke glem å se hvordan lyset forandrer seg på ulike steder hver gang du går forbi det samme stedet. For eksempel rett før du går inn døra på jobben.

3. Snu deg rundt

Stopp opp og se i en annen retning. Veldig ofte er det noe helt annet der.

4. Ikke knips bilder

Det er ingen mening i å komme hjem med et minnekort full av bilder du har tatt i forbifarten. Bruk heller litt tid på motivet. Gå rundt det og se hvordan lyset forandrer seg. Forsøk å plassere motivet på ulike steder i komposisjonen. Ha gjerne tredelsregelen eller det gylne snitt i bakhodet, men bryt gjerne reglene.

Ta heller 10 bilder av et godt motiv, enn 1 bilde av 10 motiv.

5. Se bilder

Bruk gjerne Instagram, Flickr eller andre steder som fokuserer på bilder. Søk gjerne opp området du bor i, og se hva andre finner på. Det kan gi mye god inspirasjon. Gi gjerne konstruktiv kritikk på andres bilder, så får du gjerne konstruktiv kritikk tilbake.

6. Legg ut bilder

Finn deg noen steder å legge ut bilder. Enten det er Facebook, Instagram, Flickr eller alle tre.

7. Skaff deg et prosjekt

Ingenting er bedre enn å ha et lite prosjekt. Biler? Kofferter? Søppelkasser? Mat? Hunder? En farge? Du har sikkert bedre fantasi enn meg. Eller kanskje et lite 365-dagers prosjekt?

 

 


Legg inn en kommentar